Tapete – starinsko ali moderno?


Ko pomislimo na tapete, se nam večinoma naprej v mislih pojavi slika stare hiše naše babice, kjer je imela stene polimane s tapetami. Še danes marsikdo podvomi ali bi sploh pomislil na tapete za svoje nove stanovanje ali je to že preteklost?

Ja, tapete so bile zanimive pred mnogimi leti, v času gradenj hiš naših starih staršev in zdaj prihajajo nazaj v modo! Danes se le najbolj moderna stanovanja ponašajo s čudovitimi barvami in vzorci tapet.Zakaj tapete?

Kot prvo – stanovanju dodajo pridih modernega videza in prefinjenosti. Če si želite tako stanovanje, je izbira tapet odlična ideja.

Zelo enostavno lahko dodate tapete na steno, saj so najnovejše oblike narejene na način, da jih vsakdo lahko sam doda na stene. Poleg tega vam bodo ščitile stene pred umazanijo, odrgninami in ostalimi poškodbami. Tapete so v večini enostavne za čiščenje, saj imajo zunanjo plast zaščiteno s foliji podobnim materialom.

Če želite svojemu stanovanju dodati toplino, barve in unikaten izgled, lahko stene ali pobarvate (oziroma direktno narišete vzorec ali sliko na steno) ali pa nalimate barvno tapeto. Razlika je le v tem, da se tapeta lahko čisti, enostavno tudi zamenja in ob tem ne poškoduje stene stanovanja. Medtem ko narisano sliko na steni ali zgolj pobarvano steno težko vrnete v začetno stanje in težko spreminjate vzorce ter barve, poleg tega pa je ni možno čistiti.

Poglejte si slike stanovanj, kjer so uporabili tapete za popestritev in videli boste kako pomemben element vizualnosti stanovanja lahko postanejo.


Ali ste vedeli?


 

Barvo tapetne obloge izbiramo glede na RAL lestvico, lahko pa se odločimo tudi za eno izmed številnih tapetnih motivov iz narave ali vsakdanjega življenja. Tapetne obloge so primerne za vse prostore v hiši, katere lahko na ta način enostavno poživimo in jim vlijemo modern pridih.

Kategorije